Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Μία από τις κορυφαίες διακρίσεις στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (COOC) κατάφερε να αποσπάσει το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο MITERRA.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο MITERRA που έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά φέτος (2015), κατάφερε να αποσπάσει 'Τιμητική Διάκριση' στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό (COOC) και να κερδίσει τις εντυπώσεις για τη γεύση και την ποιότητα του σε πρώτο επίπεδο, αλλά και για την εξαιρετική συσκευασία του σε δεύτερο.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού η κριτική επιτροπή είχε να επιλέξει ανάμεσα σε συνολικά 69 δείγματα εταιριών και παραγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, και το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση Α.Σ.Ρ».

Ο νέος θεσμός, στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, τα οποία θα μπορούν να διακριθούν τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά και να λειτουργήσουν ως σημαντικοί πρεσβευτές του ποιοτικού αυτού προϊόντος.

Κατασκευή ιστοσελίδων Ints Κατασκευή ιστοσελίδων Ints